تمام مسیری که برای دریافت کارت هوشمند رانندگان باید طی کنید!
فهرست مطالب:
دریافت کارت هوشمند رانندگان یکی از الزامات اساسی برای افرادی است که قصد دارند به صورت حرفهای در صنعت حملونقل فعالیت کنند. این کارت به عنوان یک مجوز رسمی، امکان رصد و کنترل دقیقتر عملکرد رانندگان و وسایل نقلیه را فراهم میکند و نقش مهمی در افزایش ایمنی جادهها و بهبود مدیریت حملونقل دارد. اما فرآیند دریافت این کارت، شامل مراحل مختلفی است که آگاهی از آنها میتواند از بروز مشکلات احتمالی جلوگیری کرده و مسیر را برای رانندگان سادهتر کند. در این مقاله، به طور جامع و دقیق به تمامی مراحلی که برای دریافت کارت هوشمند رانندگان باید طی کنید، پرداختهایم تا شما با اطمینان بیشتری این مسیر را طی کنید.
تعریف اصطلاحات مربوط به کارت هوشمند رانندگان
در دستور العمل مربوط به کارت هوشمند سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای مهمترین اصطلاحات به کار رفته، به شرح زیر است:
الف_ برگ فعالیت (کارت هوشمند): برگه ای است که مطابق ضوابط مندرج در دستور العمل سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای بعنوان مجوز فعالیت رانندگان در بخش حمل و نقل عمومی بین شهری به طور جداگانه در بخش حمل و نقل بار و مسافر و روستایی صادر گردیده و به منزله شناسنامه فعالیت راننده می باشد. این برگه ممکن است به صورت الکترونیکی (هوشمند) یا غیر الکترونیکی باشد و در هر دو صورت در این دستورالعمل از آن به عنوان “برگ فعالیت” نام برده می شود.
ب_ دوره آموزشی رانندگان: به مجموعه ای از مطالب و مهارت های آموزشی مرتبط با حرفه رانندگی حمل و نقل عمومی برون شهری و روستایی گفته می شود که طبق مقررات و دستورالعمل های آموزش ابلاغ شده است.
ج _ برگ سلامت: مدرکی است برای تعیین صلاحیت جسمی و روحی رانندگان حمل ونقل عمومى برون شهری و روستایی که صرفاً توسط مراکز و شرکت های طب کار مورد تائید سازمان راهداری و مطابق دستور العمل اجرایی نحوه انجام معاینات پزشکی و ضوابط صدور برگ سلامت رانندگان مصوب وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی صادر می گردد.
شرایط صدور کارت هوشمند رانندگان(برگ فعالیت)
با استناد به دستور العمل برگ فعالیت سازمان راهداری و حمل و نقل شرایط صدور کارت هوشمند به شرح زیر است:
1- داشتن شرایط سنی که به شرح زیر است:
- رانندگان سواری و مینی بوس حداقل ۲۳ سال.
- رانندگان اتوبوس حداقل ۲۵ سال. این گروه از رانندگان برای سال اول صرفاً می بایست به عنوان راننده دوم در بخش حمل و نقل برون شهری مسافر فعالیت نمایند و در مسیرهایی که نیاز به یک راننده دارد فعالیت ننمایند.
- رانندگان دارای گواهینامه پایه دوم صرفاً برای فعالیت با کامیون با حداکثر مجموع وزن و ظرفیت بار ٦ تن حداقل ۲۳ سال و رانندگان دارای گواهینامه پایه یک حداقل ۲۵ سال.
لازم به ذکر است حداکثر سن برای کلیه رانندگان به استثناء رانندگان بخش حمل و نقل روستایی ۵۵ سال می باشد.
تبصره: در مورد رانندگانی که سابقه پرداخت حق بیمه رانندگی و یا مدارک و مستندات قانونی مبنی بر سابقه رانندگی بر روی وسایل نقلیه مربوطه را دارند با احراز موضوع توسط اداره کل استان تا سقف حداکثر ۱۰ سال سنوات آنها به حداکثر سن مذکور اضافه خواهد شد.
2- داشتن گواهینامه معتبر رانندگی متناسب با نوع وسیله نقلیه مورد استفاده.
3- دارا بودن حداقل مدرک تحصیلی سوم راهنمایی (سیکل) یا معادل آن برای رانندگان برون شهری و مدرک پایان دوره ابتدایی یا دوره تکمیلی نهضت سواد آموزی برای رانندگان حمل و نقل روستایی.
تبصره1: رانندگانی که از قبل در حوزه حمل و نقل جاده ای فعالیت داشته و تاکنون به دلیل دارا نبودن مدرک تحصیلی مورد نظر موفق به اخذ برگ فعالیت نشده اند با احراز موضوع توسط اداره کل استان حداکثر تا شش ماه از تاریخ ابلاغ این دستورالعمل می توانند با ارائه مدرک تحصیلی پایان دوره ابتدائی یا دوره تکمیلی نهضت سواد آموزی و با رعایت سایر شرایط نسبت به دریافت برگ فعالیت اقدام نمایند. پس از پایان مدت تعیین شده کلیه متقاضیان بایستی شرایط تحصیلی مورد نیاز را احراز نمایند..
تبصره2: رانندگانی که قصد فعالیت در حمل ونقل روستایی را دارند با تائید اداره کل استان، تا یکسال از تاریخ ابلاغ این دستورالعمل می توانند بدون رعایت شرایط دارا بودن حداقل مدرک تحصیلی نسبت به دریافت برگ فعالیت (کارت هوشمند) اقدام نمایند. پس از پایان مدت یک سال کلیه متقاضیان برگ فعالیت حمل و نقل روستایی باید شرایط تحصیلی مورد نیاز را احراز نمایند.
تبصره 3: مدرک تحصیلی آزادگان و جانبازان جهت فعالیت در حمل و نقل برون شهری یک مقطع بالاتر درنظر گرفته می شود.
4- دارا بودن برگ صحت و سلامت جسمی و روحی رانندگی معتبر صادر شده توسط مراکز مجاز مورد تائید سازمان راهداری.
5- داشتن تابعیت ایران.
تبصره: اتباع خارجی در صورت داشتن پروانه کار معتبر از سوی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و احراز سایر شرایط ماده ۲ می توانند درخواست صدور برگ فعالیت نمایند بدیهی است مدت اعتبار برگ فعالیت صادره نبایستی بیشتر از مدت اعتبار پروانه کار باشد.
6- گذراندن دوره های آموزشی عمومی و تخصصی مطابق دستورالعمل سازمان راهداری.
7- نداشتن سابقه محکومیت قطعی کیفری که موجب محرومیت از حقوق اجتماعی می گردد.
8- نداشتن ممنوعیت قانونی برای رانندگی با وسایل نقلیه مربوطه.
9- عدم تصدی به شغل تمام وقت و مستمر در قوای سه گانه و نیروهای مسلح و نهادهای انقلابی و موسسات عمومی غیر دولتی و عدم اشتغال به حرف موضوع قانون نظام صنفی.
تبصره: صدور برگ فعالیت برای افراد بازنشسته ممنوع می باشد.
10- رانندگان متقاضی فعالیت در حمل و نقل روستایی فقط مجاز به رانندگی در مسیرهایی که از مبادی روستاها به روستاها انجام می شود به شرطی که در مسیر تردد آنها شهر و یا شهرستان وجود نداشته باشد و یا از مبادی روستاها به نزدیکترین شهرها و شهرستان ها و (بالعکس) انجام می شود، خواهند بود.
مدارک مورد نیاز جهت صدور کارت هوشمند رانندگان
مدارک مورد نیاز جهت صدور برگ فعالیت عبارت است از:
1- درخواست کتبی (یا الکترونیکی) مبنی بر تقاضای صدور برگ فعالیت در بخش های باری یا مسافری (برون شهری و یا روستایی) به همراه اعلام نشانی و شماره تلفن همراه و کد پستی محل سکونت متقاضی و اعلام و اقرار مبنی بر عدم اشتغال به مشاغل موضوع بند ۹ ماده ۲ این دستورالعمل.
2- ارائه اصل و تصویر کلیه صفحات شناسنامه، کارت ملی، گواهینامه رانندگی معتبر مرتبط با نوع وسیله نقلیه، گواهی عدم اعتیاد از مراکز مجاز مورد تائید وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، مدرک تحصیلی.
3- ارائه اصل و تصویر کارت پایان خدمت سربازی یا معافیت دائم برای متقاضیان ذکور (مطابق مقررات نظام وظيفه).
4- دو قطعه عکس 4*3 تمام رخ با زمینه روشن مربوط به یک سال اخیر.
5- اصل و تصویر فیش واریزی مربوط به صدور برگ فعالیت به حساب مربوطه.
6- ارایه گواهی عدم سوء پیشینه قطعی کیفری (عدم محرومیت از حقوق اجتماعی).
7- ارایه گواهی یا معرفی نامه معتبر ممهور به مهر سازمان تامین اجتماعی یا صندوق بیمه اجتماعی روستائیان و عشاير.
تبصره : کلیه آزادگان و جانبازان تحت پوشش بنیاد شهید و امور ایثارگران از شمول این بند مستثنی بوده و ارایه گواهی ممهور از بنیاد مربوطه کفایت می نماید.
8- برگ سلامت رانندگان و گذراندن دوره های آموزشی که از طریق سیستم توسط کاربر کنترل و تائید می گردد.
9- ارائه معرفی نامه از انجمن های صنفی رانندگان بار و مسافر در شهرستان و یا استان مربوطه و در صورت عدم وجود انجمن از عدم وجود انجمن از کانون ذیربط.
نحوه صدور کارت هوشمند رانندگان
پس از مطالعه شرایط فوق و آمادگی برای دریافت کارت هوشمند اقدامات زیر برای دریافت آن باید صورت بگیرد:
1- اطمینان از داشتن شرایط لازم برای اخذ برگ فعالیت و آماده سازی مدارک.
2. شرکت در آزمون تئوری و عملی سازمان فنی حرفه ای و شرکت در کلاس های آموزشی، که زیر نظر سایت سدار انجام می شود. یکی از زمانبرترین مراحل دریافت کارت هوشمند، مربوط به این مرحله است.
حدود یک ماه طول میکشد تا در آزمون شرکت کنید و حدود یک ماه (و بعضا بیشتر) هم باید منتظر اعلام نتایج باشید. یکی از زمانبرترین مراحل دریافت کارت هوشمند، شرکت در کلاس آموزشی و آزمون کارت هوشمند است.
نکته: معمولا پس از ثبت نام، حدود یک ماه طول میکشد تا در آزمون شرکت کنید و حدود یک ماه (و بعضا بیشتر) هم باید منتظر اعلام نتایج باشید. در صورت عدم قبولی، باید دو ماه دیگر برای آزمون و اعلام نتیجه منتظر بمانید.
3- دریافت تاییدیه مدرک تحصیلی که از طریق سایت آموزش و پرورش و یا سایت سدار که به صورت اینترنتی قابل انجام است.
4- تشکیل پرونده کارت هوشمند پس از دریافت گواهینامه فنی و حرفه ای در یکی از مراکز مجاز یا به صورت اینترنتی در سایت درگاه ملی مجوزهای کشور.
5- یکی دیگر از مدارک مورد نیاز کارت سلامت رانندگی است.برای گرفتن کارت سلامت باید به یکی از مراکز صدور کارت سلامت مراجعه کنید تا پس از انجام آزمایشات لازم، کارت سلامت شما را صادر کنند. بهتر است قبل از مراجعه به این مراکز، از مرکز تشکیل پروندهی کارت هوشمند معرفینامه دریافت کنید.
برای مشاهده مراکز صدور کارت سلامت رانندگان در تمام شهرهای ایران به سایت سدار مراجعه فرمائید.
6- بعد از تشکیل پرونده کارت هوشمند، نوبت به دریافت گواهی سوپیشینه و عدم اعتیاد است. برای دریافت این گواهیها، از مرکز صادر کنندهی کارت هوشمند بخواهید تا معرفینامهای برای مراجعه به این مراکز تنظیم و در اختیار شما قرار دهند. همچنین میتوانید در سایت قوه قضائیه، به صورت اینترنتی درخواست صدور گواهی عدم سوء پیشینه بدهید.
7- مراجع به بیمه تامین اجتماعی برای برقرار شدن بیمه رانندگی، در این مرحله مرکز صادرکنندهی کارت هوشمند معرفینامهای برای مراجعه به بیمه تامین اجتماعی و تشکیل پرونده در اختیار شما خواهد گذاشت.
8- پس از طی همهی مراحل بالا، همهی مدارک خود را به مرکز صادرکننده کارت هوشمند تحویل دهید تا درخواست صدور کارت هوشمند شما را نهایی کنند.
ضمنا کپی کارت ملی، شناسنامه، گواهینامه رانندگی، کارت پایان خدمت یا معافیت و دو قطعه عکس پرسنلی هم به همراه داشته باشید.
9- بعد از ارائه مدارک، باید منتظر باشید تا کارت هوشمند شما صادر شود. البته پیشنهاد میشود هر 10 روز یکبار، از مرکز صادرکنندهی کارت هوشمند نتیجه صدور کارت را پیگیری کنید.
مراحل تمدید کارت هوشمند رانندگان
دارنده برگ فعالیت موظف است حداقل یک ماه پیش از پایان مدت اعتبار برگ فعالیت، جهت تمدید آن از طریق مرجع صادرکننده اقدام کند. مدارک مورد نیاز برای تمدید برگ فعالیت به شرح زیر است:
1- ارائه درخواست کتبی یا الکترونیکی توسط راننده همراه با اعلام نشانی، شماره تلفن همراه، کد پستی محل سکونت متقاضی و همچنین اقرار به عدم اشتغال تمام وقت و مستمر در قوای سهگانه، نیروهای مسلح، نهادهای انقلابی، مؤسسات عمومی غیردولتی و عدم اشتغال به مشاغل موضوع قانون نظام صنفی.
2- داشتن برگ سلامت معتبر صادره از مراجع ذیصلاح.
3- داشتن گواهی عدم اعتیاد از مراکز مجاز مورد تأیید وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی.
4- داشتن گواهینامه رانندگی معتبر که با نوع وسیله نقلیه مورد استفاده هماهنگ باشد.
5- ارائه مدرکی که نشاندهنده تابعیت ایرانی باشد یا داشتن پروانه کار معتبر برای اتباع خارجی.
6- حداکثر سن مجاز برای فعالیت در حرفه رانندگی در بخش حملونقل عمومی بین شهری و روستایی ۶۹ سال است. بدیهی است، به محض رسیدن به این سن، برگ فعالیت در هر زمانی غیرفعال خواهد شد.
7- داشتن معرفینامه از انجمنهای صنفی رانندگان بار و مسافر در شهرستان یا استان مربوطه الزامی است. در صورت نبود انجمن، معرفینامه باید از کانون مربوطه اخذ شود، به استثنای رانندگان بخش حملونقل روستایی.
8- برای احراز فعالیت حرفهای در بخش حملونقل عمومی، رانندگان حملونقل کالای برونشهری (به استثنای رانندگان ناوگان فوق سنگین) باید در طول یک سال حداقل ۲۴ فقره بارنامه به مقصد صاحب کالا تحویل داده و حداقل ۱۰,۰۰۰ کیلومتر با بارنامه طی کرده باشند.
9- داشتن کارکرد به میزان حداقل تعداد ٦٠ فقره صورت وضعیت مسافری و به همراه حداقل طی مسافت .۳۰۰۰ کیلومتر با صورت وضعیت در طی یکسال برای رانندگان حمل و نقل مسافر برون شهری.
10- داشتن کارکرد به میزان حداقل تعداد ٢٤ فقره بارنامه رسید شده به صاحب کالا و یا ۶ فقره راهنامه یا (CMR) رسید شده در بخش حمل و نقل بین المللی.
11- داشتن کارکرد به میزان حداقل تعداد ٢٤ صورت وضعیت مسافری و به همراه حداقل طی مسافت ٤٠٠٠ کیلومتر با صورت وضعیت در طی یکسال برای رانندگان حمل و نقل روستایی.
12- داشتن گواهی یا معرفینامه معتبر که با مهر سازمان تأمین اجتماعی یا صندوق بیمه اجتماعی روستائیان و عشایر ممهور شده است، الزامی است. این گواهی یا معرفینامه میتواند به صورت الکترونیکی نیز صادر شود.
13- گذراندن دوره های بازآموزی برای رانندگان مطابق دستورالعمل آموزش شاغلین حمل و نقل جاده ای که از طریق سیستم توسط کاربر کنترل و تائید می گردد.
تعویض کارت هوشمند یا صدور المثنی
- در صورت غیرقابل استفاده شدن کارت هوشمند (برگ فعالیت) یا ایجاد تغییراتی در اطلاعات راننده که تعویض برگ فعالیت را ضروری کند، با رعایت شرایط مذکور در مواد فوق و پرداخت هزینه مربوطه، برگ فعالیت جدید با اعتبار یکساله صادر خواهد شد. متقاضی تعویض باید کارت هوشمند قبلی را ارائه دهد.
- صدور برگ فعالیت المثنی تنها در صورت مفقود شدن، سرقت یا از بین رفتن امکانپذیر است و با رعایت شرایط زیر انجام میشود:
1- برگ فعالیت پس از اعلام متقاضی مبنی بر مفقود سرقت یا معدوم شدن غیر فعال می گردد.
2- – در صورت سرقت برگ فعالیت موضوع با ذکر چگونگی مورد به نیروی انتظامی اعلام و گواهی لازم از مراجع ذیصلاح اخذ گردد.
3- ارائه تعهد محضری در خصوص پذیرش مسئولیت عواقب ناشی از هرگونه سوء استفاده احتمالی و عودت برگ فعالیت در مواردی که پیدا شود. (مفقودی و سرقتی)
4- ارائه تصویر یک نوبت آگهی مبنی بر مفقود شدن یا به سرقت رفتن برگ فعالیت در یکی از روزنامه های كثير الانتشار.
پس از انجام اقدامات بالا از سوی ،راننده اداره کل می تواند با رعایت مفاد مندرج در دستورالعمل سازمان راهداری، نسبت به صدور برگ فعالیت المثنی به مدت اعتبار باقیمانده برگ فعالیت قبلی اقدام نماید. قید عبارت المثنی در برگ فعالیت الزامی می باشد.
ضوابط و شرایط لغو کارت هوشمند رانندگان
- در صورت از دست رفتن هر یک از شرایط و ضوابط صدور برگ فعالیت، سازمان یا اداره کل استان برگ فعالیت را غیرفعال میکند. دارنده آن تا زمانی که برگ فعالیت معتبر جدیدی دریافت نکند، مجاز به رانندگی با وسایل نقلیه عمومی جادهای نخواهد بود.
- در صورت ارتکاب هر یک از تخلفات مندرج در جدول مربوط به این ماده، کمیسیون استانی موضوع تفویض اختیار شماره ۱۲۰۹۵۷/۷۱ مورخ ۹۱/۱۱/۱ و همچنین کمیسیون ستادی موضوع بندهای ۷ و ۸ همان تفویض اختیار، که در دفتر حقوقی سازمان تشکیل میشود و شامل مدیر کل دفتر حقوقی، یکی از مدیران حوزه حمل و نقل مرتبط با موضوع تخلف و رئیس انجمن صنفی رانندگان باری یا مسافری (بسته به نوع تخلف) است، به بررسی تخلفات اعلامشده میپردازند. این کمیسیون با توجه به نوع، تعداد و تکرار تخلفات، میتواند اعتبار برگ فعالیت را بهطور موقت از یک ماه تا یک سال غیرفعال کند. در صورت تکرار تخلف بیش از سه بار در مدت دو سال، کمیسیون مجاز است برگ فعالیت متخلف را بهطور دائم لغو کند.
- در صورت ارتکاب تخلف منجر به بروز تصادف فوتی شدید جاده ای مندرج در جدول تخلفات رانندگان، کمیسیون مربوطه اختیار دارد مدت زمان غیر فعال نمودن برگ فعالیت و یا محرومیت از رانندگی در حمل و نقل عمومی بین شهری راننده مقصر در حادثه را متناسب با شدت تصادف از سه ماه تا دوسال تعیین نماید.
- راننده در مدت غیر فعال بودن برگ فعالیت حق فعالیت در بخش حمل و نقل جاده ای را نداشته و در صورتی که برگ فعالیت راننده شاغل در بخش حمل و نقل مسافر غیر فعال گردد، راننده مذکور تحت هیچ شرایطی مجاز به فعالیت در بخش حمل و نقل عمومی بار و روستایی نیز نمی باشد و در صورتی که برگ فعالیت راننده شاغل در حمل و نقل عمومی بار غیر فعال گردد، راننده مذکور تحت هیچ شرایطی مجاز به فعالیت در بخش حمل و نقل مسافر و روستایی نیز نمی باشد.
- چنانچه متقاضی صدور برگ فعالیت ظرف مدت یک سال از تاریخ صدور برگ فعالیت جهت دریافت آن مراجعه ننماید برگ مزبور ابطال خواهد شد و در صورت مراجعه بعد از انقضای مهلت یاد شده با وی به عنوان متقاضی جدید رفتار خواهد شد. در مواردی که راننده دلایل مثبته و مستندات قانونی برای عدم مراجعه خود ارائه نماید مانند عدم امکان تمدید به موقع برگ فعالیت به دلیل تصمیم مرجع قضایی یا تصمیم کمیسیون موضوع ماده ۱۱ این دستورالعمل با تائید اداره کل ،استان امکان صدور برگ فعالیت میسر خواهد شد.
تعرفه خدمات کارت هوشمند ناوگان و رانندگان 1403
تعرفه خدمات | نحوه محاسبه | نحوه دریافت |
الف) صدور، تعویض المثنی و تمدید و تغییر حوزه برگ فعالیت رانندگان: صدور – تجديد – المثنى: مبلغ ۲۰۰/۰۰۰ ریال (دویست هزار ریال) تمدید: ۱۰۰/۰۰۰ ریال (یکصدرهزار ریال) تغییر حوزه فعالیت: ۱/۰۰۰/۰۰۰ ریال (یک میلیون ریال) | نرخ ثابت | زمان صدور، تعویض، تمدید، المثنی و و تغییر حوزه برگ فعالیت (کارت هوشمند) |
ب) صدور، تعویض، المثنی و تمدید برگ فعالیت ناوگان: کامیون با سن کمتر از ۱۰ سال: ۲۰۰/۰۰۰ ریال (دویست هزار ریال) کامیون با سن ۱۰ تا ۲۵ سال: ۲/۵۰۰/۰۰۰ ریال (دو میلیون و پانصد هزار ریال) کامیون با سن بیش از ۲۵ سال: صدور ۱۰/۰۰۰/۰۰۰ ریال (ده میلیون ریال) -کلیه برگ فعالیت های صادر شده قبلی ناوگان، تا پایان سال ۱۳۹۸ اعتبار دارند. از آن پس هر ساله باید تمدید گردند. تمدید سالیانه: ۵/۰۰۰/۰۰۰ ریال (پنج میلیون ریال) | نرخ ثابت | زمان صدور، تعویض، تمدید، المثنی و و تغییر حوزه برگ فعالیت (کارت هوشمند) |
اتوبوس با سن کمتر از ۱۰ سال: ۲۰۰/۰۰۰ ریال (دویست هزار ریال) اتوبوس با سن ۱۰ تا ۱۵ سال: ۲/۵۰۰/۰۰۰ ریال (دو میلیون و پانصد هزار ریال) اتوبوس با سن بیش از ۱۵ سال: صدور ۱۰/۰۰۰/۰۰۰ ریال (ده میلیون ریال) -کلیه برگ فعالیت های صادر شده قبلی ناوگان، تا پایان سال ۱۳۹۸ اعتبار دارند. از آن پس هر ساله باید تمدید گردند. تمدید سالیانه: ۵/۰۰۰/۰۰۰ ریال (پنج میلیون ریال) | نرخ ثابت | زمان صدور، تعویض، تمدید، المثنی و و تغییر حوزه برگ فعالیت (کارت هوشمند) |
مینی بوس با سن کمتر از ۱۰ سال: ۲۰۰/۰۰۰ ریال (دویست هزار ریال) مینی بوس با سن ۱۰ تا ۱۵ سال: ۲/۵۰۰/۰۰۰ ریال (دو میلیون و پانصد هزار ریال) مینی بوس با سن بیش از ۱۵ سال: صدور ۵/۰۰۰/۰۰۰ ریال (پنج میلیون ریال)- کلیه برگ فعالیت های صادر شده قبلی ناوگان، تا پایان سال ۱۳۹۸ اعتبار دارند. از آن پس هر ساله باید تمدید گردند. تمدید سالیانه: ۲/۰۰۰/۰۰۰ ریال (دو میلیون ریال) | نرخ ثابت | زمان صدور، تعویض، تمدید، المثنی و و تغییر حوزه برگ فعالیت (کارت هوشمند) |
سواری با سن کمتر از ۵ سال: ۲۰۰/۰۰۰ ریال (دویست هزار ریال) سواری با سن ۵ تا ۱۰ سال: ۲/۵۰۰/۰۰۰ ریال (دو میلیون و پانصد هزار ریال) سواری با سن بیش از ۱۰ سال صدور: ۵/۰۰۰/۰۰۰ ریال (پنج میلیون ریال)- کلیه برگ فعالیت های صادر شده قبلی ناوگان، تا پایان سال ۱۳۹۸ اعتبار دارند. از آن پس هر ساله باید تمدید گردند. تمدید سالیانه ۱/۰۰۰/۰۰۰ ریال (یک میلیون ریال) | نرخ ثابت | زمان صدور، تعویض، تمدید، المثنی و و تغییر حوزه برگ فعالیت (کارت هوشمند) |
جدول تخلفات رانندگان حمل و نقل عمومی
ردیف | تخلف |
1 | واگذاری برگ فعالیت به غیر و همچنین دخل و تصرف در مندرجات آن |
2 | حمل مواد مخدر و سایر کالاهای قاچاق، جعل اسناد حمل و گمرکی و یا استفاده از اسناد مجعول مذکور، مشروط به صدور رای مراجع ذیصلاح قضایی مبنی بر محکومیت راننده |
3 | نرسانیدن بار یا مسافر به مقصد مطابق مفاد مندرج در بارنامه یا بلیت سفر یا (CMR) |
4 | رانندگی بدون داشتن برگ سلامت مجاز و معتبر |
5 | رانندگی بدون داشتن گواهینامه رانندگی مجاز و معتبر |
6 | در اختیار گذاشتن وسیله نقلیه به راننده ای که مشخصات وی در بارنامه و صورت وضعیت یا (CMR) درج نگردیده است |
7 | رانندگی با وسایل نقلیه عمومی بیش از زمان مجاز |
8 | حمل بار یا مسافر اضافه بر ظرفیت مندرج در کارت مشخصات خودرو |
9 | عدم مهار مناسب بار |
10 | حرکت با محموله ترافیکی در مسیر یا ساعت غیر مجاز |
11 | عدم رعایت شئونات و موازین شرعی و اخلاقی در محل فعالیت شرکت حمل و نقل محیط پایانه های بار و مسافر بری و یا در حین سفر |
12 | فقدان یا عدم بکار گیری تجهیزات ایمنی |
13 | دستکاری در سامانه سنجش سرعت |
14 | ارتکاب تخلف منجر به بروز تصادف منتهی به جرح |
15 | ارتکاب تخلف منجر به بروز تصادف منتهی به فوت |
16 | عدم رعایت مقررات حمل بارهای عادی و ترافیکی در جاده های کشور |
17 | عدم رعایت مقررات حمل بارهای عادی و ترافیکی در جاده های کشور جابجایی بار یا مسافر بدون بارنامه یا صورت وضعیت یا (CMR) و یا استفاده مکرر از یک بارنامه یا صورت وضعیت و (CMR) صادر شده |
18 | عدم رعایت مقررات حمل و نقل مواد خطرناک (مرتبط با راننده) |
19 | استفاده از وسیله ای که با کارت مشخصات مطابقت ندارد |
20 | رانندگی با وسیله نقلیه فاقد برگ معاینه فنی یا بیمه شخص ثالث |
21 | حمل بار تجاری با وسیله نقلیه عمومی مسافربری یا مواردی که مخل آسایش مسافران و نظم و بهداشت عمومی باشد |
22 | اخذ وجه اضافی از مسافر |
23 | مسافرگیری در اطراف پایانه های مسافربری |
24 | جابجایی اتباع خارجی غیر مجاز |
25 | عدم نصب برچسب توشه و فقدان توشه تحویلی مسافر |
26 | عدم رعایت اصول بهداشتی در وسایل نقلیه عمومی |
27 | در اختیار گذاشتن وسیله نقلیه به شخص فاقد صلاحیت از طرف دارنده برگ فعالیت |
28 | استعمال مواد مخدر یا روان گردان یا مشروبات الکلی مستند به رای مراجع ذیصلاح قانونی و قضایی |
29 | استفاده از محصولات صوتی و تصویری غیر مجاز در هنگام سرویس دهی |
30 | فعالیت در بخش حمل و نقل جاده ای با کارت هوشمند حمل و نقل روستایی |
31 | فعالیت رانندگان دارای کارت هوشمند باری در حمل و نقل مسافری و بالعکس |
32 | عدم صدور و تحویل بلیت به مسافرین بین راهی یا عدم درج اسامی مسافرین بین راهی در صورت وضعیت |
33 | عدم ارائه خدمات مطلوب در حین سفر (عدم توقف به موقع برای ادای فرایض دینی مسافرین در حین سفر، عدم توزیع پذیرایی، عدم بکارگیری تجهیزات سرمایشی و گرمایشی مناسب و…..) |
34 | عدم رعایت مقررات عبور از آزاد راه ها |
35 | عدم رعایت بخشنامه ها و دستورالعمل های صادره از سوی سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای |