گمرک و قوانین آن درجمهوری اسلامی ایران

شرکت توسعه فن آور مبنا جهان صاحب تکنولوژی پیشرفته نت بار در صنعت حمل و نقل با ارائه پنل های ویژه به صاحبان بار اعم از شرکت های بازرگانی،صاحبان صنایع و کلیه تولیدکنندگان جهت حمل و نقل کالا می توانند پنل های ویژه صاحبان صنایع را دریافت کنند.

سامانه اعلام بار در جامع ترین سامانه هوشمند نت بار

         Netbar

ارتباط با ما45175-021

گمرک چیست؟

هر کشور دارای سازمانی به نام گمرک می باشد که بر اساس قانون و مقررات خاصی که دارند عمل می کنند و عملکرد هر یک از آن سازمان حول محور امنیت ،مالیات و تسهیل تجارت می باشد.این سازمان تابع امور اقتصاد و دارایی می باشد و مرزبانی اقتصادی در مبادی ورودی و خروجی کشور را عهده دار است.

گمرک جمهوری اسلامی ایران

گمرک جمهوری اسلامی ایران یک نهاد دولتی می باشد این سازمان به طور رسمی و قانونی نقش هماهنگ و تنظیم قوانین و مقررات تعیین شده با واردات و صادرات کالا را دارد.

 

تاریخچه  

این نهاد سابقه ای به قدمت تاریخ دارد و این مسئله غیر قابل انکار است در زمان های قدیم بر اساس نیاز آن تاریخ از اجتماع کوچکتری تشکیل شده و با گذر زمان و افزایش مبادلات کالا این سازمان رفته رفته به سطح بین المللی ارتقا پیدا کرده است و اما هیچ مستندی وجود ندارد که نام این اجتماع کوچک چه بوده ولی مسلما هر نقطه ای که مبادلات کالا صورت میگرفته این رسیدگی وجود داشته است.

و با ایجادبا اولین نیروی دفاعی با کوچک ترین مقیاس متصور،به منظور حفظ قلمرو ملی یک نمونه کوچک از حکومت ها مانند قبیله به وجود آمد.با توجه به قراین و شواهد تاریخی که دلالت بر تمدن قوم ماد و حکومت این قوم بر سرزمین آن روزگار ایران دارد می توان ادعا کرد که مقررات گمرکی در زمان مادها نیز وجود داشته است همچنین در زمان هخامنشی در سرزمین وسیع ایران که از شرق هندوستان تا غربی ترین نقطه در مصر آن زمان و در شمال و جنوب نیز ادامه داشت و مبادلات کالا بیشتر بود و این تشکیلات نیز وجود داشت.

دوره اشکانیان و ساسانیان

در زمان اشکانیان نیاز ورود و خروج کالا ثبت می شد و جالب آنجاست که عوارض فقط از کالای وارداتی اخذ می شد و این خود نشان دهنده حفظ مصنوعات ملی در آن زمان نیز بوده است.

از دوره ساسانی نمیتوان مدارکی جهت وجود گمرک و دریافت عوارض گمرکی اطلاعاتی به دست آورد ولی نمی توان ادعا کرد که در آن زمان گمرک وجود نداشته است چون ساسانیان وارث اشکانیان بودند و در دوره اشکانیان تمامی مدارک موجود برای گمرک مشهود می باشد.در زمان ساسانیان با همکاری و مبادلات انجام شده با دولت روم بود که دولت روم برای کالای وارده و صادره خود عوارض دریافت می کردند.

تشکیل دفاتر گمرکی در زمان صفویان

در دوره صفویه پس از تشکیل ارتش منظم توسط شاه عباس و سروسامان بخشیدن امور داخلی و دفتر مرکزی جهت ورود و خروج کالا را پایه ریزی کرد.در دوران صفویه اگر کالای تاجر به سرقت می رفت بر حسب آن و ارائه مدارک موجود باید غرامت کالای مسروقه را حاکم بپردازد.در زمان صفویان طبق اطلاعات موثق در بندر لنگه،بندرعباس و جزیره هرمز دفاتر گمرکی وجود داشتند.

در دوران قاجار مهمترین عهدنامه ای که با یکی از همسایگان ایران یعنی روسیه منعقد شد استقلال گمرکی ایران را خدشه دار کرد و علت این قرار داد جنگی بود که میان ایران و روسیه در گرفت.

خلاصه ای از تاریخچه را برای شما در این مقاله آوردیم بحث تاریخچه گمرک بحثی کاملا گسترده است که در مقالات بعدی به صورت جامع در اختیارتان قرار خواهد گرفت.

ساختار تشکیلاتی گمرک

سازمان گمرک ایران از یک ستاد مرکزی و 10 حوزه نظارتی تشکیل شده است رئیس کل گمرک که معاونت وزیر امور اقتصادی و دارایی را برعهده دارد و بالاترین مقام گمرک در ایران می باشد.ستاد مرکزی که بر مناطق ده گانه و گمرکات اجرایی در تهران سرپرستی و نظارت دارد از حوزه ریاست کل و چهار معاونت تشکیل شده است.تعداد واحدهای اجرایی گمرکات در ایران بالغ بر 129 واحد می باشد.

گمرک و قوانین آن درجمهوری اسلامی ایران

وظایف گمرک جمهوری اسلامی ایران

طبق ماده 2 از فصل دوم قانون گمرکی مصوب سال 1390،گمرک جمهوری اسلامی ایران سازمان دولتی تابع وزارت امور اقتصادی و دارایی ست که به عنوان مرزبان اقتصادی کشور نقش محوری و هماهنگ کننده را در مبادی ورودی و خروجی کشور دارد و مسئول اعمال حاکمیت دولت در اجرای قانون امور و سایر قوانین و مقررات مربوط به صادرات و واردات و ترانزیت کالا و وصول حقوق ورودی و عوارض گمرکی و مالیات های مربوطه و الزامات فنی و تسهیل تجارت است

 

 

 

,

پست های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

یک × چهار =

فهرست